Skip to content
ant1fm.gr
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
Menu

Κολοκυθομπούρεκο – Ειδήσεις – νέα

by Brayden MorganPosted on 20 Ιουνίου, 2022


Προετοιμασία 40’, Αναμονή 30’, Ψήσιμο 1 ώρα 20’

Γαλλία – Εκλογές: Οι πιο κρίσιμες κάλπες για τον Μακρόν

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 28 νούμερο ή τετράγωνο 26Χ26)

Για τη ζύμη

380-400 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμη για το άνοιγμα του φύλλου

½ κ.σ. αλάτι

30 ml ελαιόλαδο

15 ml χυμό λεμονιού ή ξίδι ή ρακή

Περίπου 180 ml νερό

Για τη γέμιση

Περίπου 600 γρ. κολοκύθια μέτρια προς μεγάλα

Περίπου ½ κιλό πατάτες

Περίπου 700 γρ. γαλομυζήθρα Χανίων

1-2 κουταλιές αλεύρι

50 γρ. ψιλοκομμένο δυόσμο

150 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεκινάμε με τη ζύμη: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι (ή τη ρακή ή το ξίδι) και τόσο νερό ώστε να έχουμε μια κανονική ζύμη που να μην κολλά στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί (για περίπου μισή ώρα) και ετοιμάζουμε τη γέμιση: κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες τις πατάτες (σαν τσιπς) και τα κολοκύθια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το μεγαλύτερο σε φύλλο των 2-3 εκ. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά. Στη συνέχεια, στρώνουμε εναλλάξ πατάτες, κολοκύθια, τυρί, δυόσμο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά – τις στρώσεις με τα κολοκύθια τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τελειώνουμε τις στρώσεις, με κολοκύθι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (κρατάμε 1 κουταλιά για να αλείψουμε την επιφάνεια).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα. Κόβουμε ό,τι περισσεύει από το φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι αν μας αρέσει. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε στους 170οC και ψήνουμε για μία ακόμη ώρα. Τη σερβίρουμε ζεστή.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1) Γίνεται πιο νόστιμο αν τηγανίσουμε πρώτα λίγο τις πατάτες και τα κολοκύθια. Ετσι περιορίζεται και ο χρόνος ψησίματος. Τότε δεν θα βάλουμε ελαιόλαδο στη γέμιση ή θα το περιορίσουμε σε 50 ml.

2) Μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα των κολοκυθιών και να ελαττώσουμε την ποσότητα των πατατών. Δηλαδή να κάνουμε 3 στρώσεις με κολοκύθι και μόνο την πρώτη στρώση με πατάτες.

3) Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί η αυθεντική γαλομυζήθρα Χανίων μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ένα μείγμα μαλακών τυριών ελαφρά αλατισμένων. Δεν θα έχει την ίδια γεύση αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν και το καλοκαίρι στο Αιγαίο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από





Source link

Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοήγηση άρθρων

Το παρασκήνιο με τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Ειδήσεις – νέα
Φάρμακα νέας γενιάς με… ονοματεπώνυμο – Ειδήσεις – νέα

Related Post

  • Χαλκίδα: Θρίλερ με νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου – Ειδήσεις – νέα
  • Άνωγεια: Στον εισαγγελέα ο 33χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 32χρονης – Ειδήσεις – νέα
  • Οικονόμου: Αξιοπρόσεκτη η επιμονή του κ. Ανδρουλάκη στην άρνηση του να λάβει απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές – Ειδήσεις – νέα
  • Τσίπρας: Αίτημα για διακοπή θερινών διακοπών της Βουλής και προ ημερησίας συζήτηση – Ειδήσεις – νέα
  • Γερμανία: Αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 – Ειδήσεις – νέα
  • Η «Κοινωνία ώρα MEGA» στην κορυφή στο δυναμικό κοινό 18-54 – Ειδήσεις – νέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ant1fm.gr Copyright © 2022 • Theme by OpenSumo
  • Επικοινωνία
  • Χάρτης Ιστοσελίδας
  • Χρήσιμες Ιστοσελίδες