Skip to content
ant1fm.gr
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
Menu

Ουκρανία: Συγκλονιστική μαρτυρία του δημάρχου της Μελιτόπολης – «Πώς με απήγαγαν οι Ρώσοι» – Ειδήσεις – νέα

by Brayden MorganPosted on 31 Μαρτίου, 2022


Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης, πόλης στη νότια Ουκρανία που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, αφηγήθηκε σήμερα από το Παρίσι πώς τον συνέλαβαν οι Ρώσοι στρατιώτες, στις 11 Μαρτίου και απηύθυνε έκκληση προς τους Γάλλους να αψηφήσουν την προπαγάνδα της Μόσχας.

«Βρισκόμουν σε ένα κέντρο κρίσης στη Μελιτόπολη, Ρώσοι στρατιώτες ήρθαν, μου είπαν ότι με συλλαμβάνουν υπό το πρόσχημα ότι χρηματοδοτούσα ένα εξτρεμιστικό ουκρανικό κόμμα, του οποίου εγώ δεν γνώριζα καν την ύπαρξη», δήλωσε ο Ιβάν Φεντόροφ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Ρίκαρ Σκούφια: «Το φυσικό αέριο είναι ένα μέσο προς έναν σκοπό, όχι αυτοσκοπός»

«Με οδήγησαν στη φυλακή, σε ένα κελί όπου πέρασα πολλές ώρες χωρίς κανένα μέσο επικοινωνίας. Δεν μπορούσα καν να τηλεφωνήσω στους γονείς μου. Άκουγα κραυγές από βασανιστήρια από τα διπλανά κελιά», περιέγραψε.

Μετά την απαγωγή του Ιβάν Φεντόροφ, στις 11 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να βοηθήσουν στην απελευθέρωσή του. Ο Φεντόροφ αφέθηκε ελεύθερος λίγες ημέρες αργότερα: η ουκρανική προεδρία έδωσε στη δημοσιότητα, στις 16 Μαρτίου, ένα βίντεο να δείχνει τον Ζελένσκι να του μιλάει στο τηλέφωνο. Κατόπιν, στις 21 Μαρτίου, η Τατιάνα Μοσκάλκοβα, επιφορτισμένη με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κρεμλίνο, ανακοίνωσε την ανταλλαγή του με 9 Ρώσους κρατούμενους.

«Γιατί με απήγαγαν»

«Οι Ρώσοι στρατιώτες με απήγαγαν για να δείξουν στους συναδέλφους μου τι μπορούν να κάνουν σε όσους αρνούνται να συνεργαστούν με τη Ρωσία», δήλωσε ο δήμαρχος σε δημοσιογράφους, μιλώντας στα αγγλικά, αφότου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της γαλλικής Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ.

Ο Φεντόροφ είπε επίσης πως έμαθε σήμερα, ενώ βρισκόταν στο Παρίσι, ότι Ρώσοι στρατιώτες πήγαν στις οικίες εκπαιδευτικών στη Μελιτόπολη για να τους αναγκάσουν να υιοθετήσουν ρωσικά σχολικά προγράμματα. «Θέλουν να επιβάλουν νέα προγράμματα στα σχολεία από την 1η Απριλίου», σημείωσε. «Ελπίζουμε αυτό να μην συμβεί. Είναι επικίνδυνο τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία, την ώρα που η Μελιτόπολη βομβαρδίζεται καθημερινά».

Ο ίδιος κάλεσε τους Γάλλους να αψηφήσουν τη ρωσική προπαγάνδα. «Η ρωσική προπαγάνδα λειτουργεί πολύ καλά και οι πολίτες της ΕΕ δεν κατανοούν τι συμβαίνει. Πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι πολύ μακριά (…). Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ένα πράγμα: εάν δεν είστε ενωμένοι για να μας βοηθήσετε να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, ο πόλεμος θα φθάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη σκιά της ακρίβειας και του Ουκρανικού

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από





Source link

Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοήγηση άρθρων

Πάτρα: Δεν αναλαμβάνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου – Ειδήσεις – νέα
Στον τελικό ο ΠΑΟΚ, «λύγισε» τον Ολυμπιακό στο τάι μπρέικ (3-2) – Ειδήσεις – νέα

Related Post

  • Οι ταινίες της εβδομάδας – Μόνο Γάλλοι και καλά oldies – Ειδήσεις – νέα
  • Καύσιμα: Κάτι τρέχει με τις τιμές – Ειδήσεις – νέα
  • Ουκρανία: Στο Λβιβ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ – Ειδήσεις – νέα
  • Ελλάδα – Πολωνία (101-78): Γιάννης, θέαμα και κατοστάρα… – Ειδήσεις – νέα
  • Ερντογάν: Από τις ύβρεις στις κολακείες για το Ισραήλ – Ειδήσεις – νέα
  • Ουκρανία: Έξι νεκροί και 16 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο – Ειδήσεις – νέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ant1fm.gr Copyright © 2022 • Theme by OpenSumo
  • Επικοινωνία
  • Χάρτης Ιστοσελίδας
  • Χρήσιμες Ιστοσελίδες