Skip to content
ant1fm.gr
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
Menu

Πετρέλαιο: Υποχώρηση 5% μετά το «καμπανάκι» ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη – Ειδήσεις – νέα

by Brayden MorganPosted on 19 Απριλίου, 2022


Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σε ποσοστό άνω του 5% σήμερα, αφότου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τις εαρινές προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, με βάση τις οποίες αναμένεται επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ένα γεγονός που προκαλεί φόβους ότι η ζήτηση του «μαύρου χρυσού» θα μπορούσε να συρρικνωθεί δραματικά.

Γύρω στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε στα 107,35 δολάρια το βαρέλι (-5,13%) ενώ το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Μαΐου, έπεσε στα 102,49 δολάρια το βαρέλι (-5,29%).

Ενεργειακή κρίση: Σβήνουν οι ελπίδες για ευρω-λύση – Το σχέδιο Μητσοτάκη

«Το αργό πέφτει σήμερα, καθώς επανεμφανίζονται οι φόβοι μιας ύφεσης, με την αναθεώρηση (σ.σ. προς τα κάτω) των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη» σχολίασε η Ιπέκ Οζκαρντέσκαγια, αναλύτρια στην τράπεζα Swissquote.

Υποχωρεί η ρωσική παραγωγή

Να σημειωθεί ότι κατά 1,45 εκατ. βαρέλια χαμηλότερα από τα καθορισμένα επίπεδα παραγωγής κινήθηκε η παραγωγή των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+, καθώς η ρωσική παραγωγή πετρελαίου έχει αρχίσει να επηρεάζεται από τις διογκούμενες δυτικές κυρώσεις. Την διαπίστωση αυτή περιλαμβάνει έκθεση του καρτέλ που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Στη μηνιαία έκθεση του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) είχε υποστηρίξει πως οι απώλειες στη ρωσική παραγωγή πετρελαίου εκτιμάται πως θα διευρυνθούν στα 1,5 εκατ. βαρέλια τον Απρίλιο και θα διπλασιαστούν στα 3 εκατ. βαρέλια τον Μάιο, καθώς οι διεθνείς αγοραστές γυρίζουν την πλάτη τους στο ρωσικό αργό, λόγω της κατακραυγής για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και των κυρώσεων της Δύσης.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ

Μεγάλους κινδύνους για μείωση της ανάπτυξης, αύξηση του πληθωρισμού, ενίσχυση των προκλήσεων για χώρες που δεν έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χώρο να αντιμετωπίσουν την κρίση, αύξηση επιτοκίων και μεγάλες προκλήσεις σε εμπορικό επίπεδο λόγω των κυρώσεων -και όχι μόνο- προβλέπει στη νέα έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση του ΑΕΠ εκτιμάται από το ΔΝΤ πλέον σε 3,6% φέτος και του χρόνου, μειωμένη κατά 0,8% και 0,2% αντίστοιχα σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις. Για την Ευρωζώνη προβλέπει ότι  η ανάπτυξη προβλέπεται να φτάσει το 2,8% και 2,3% αντίστοιχα.

Τι απέγινε ο Μιχαήλ της Μαριούπολης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από





Source link

Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοήγηση άρθρων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν και Ευρωπαίων ηγετών – Ειδήσεις – νέα
ΙΟΒΕ: Στο 2,5%-3% η ανάπτυξη για το 2022 – Ειδήσεις – νέα

Related Post

  • ΗΠΑ: Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία – 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη – Ειδήσεις – νέα
  • Στέλιος Πέτσας: Προτάθηκε στον Ανδρουλάκη να ενημερωθεί σε προσωπικό επίπεδο κι αρνήθηκε – Ειδήσεις – νέα
  • NASA: Πώς η σκόνη επηρεάζει το κλίμα – Δορυφορική φωτογραφία της Κύπρου – Ειδήσεις – νέα
  • Περσείδες: Θεαματική βροχή αστεριών την Πέμπτη και την Παρασκευή – Ειδήσεις – νέα
  • Τουρκία: Έπιασε δουλειά το Αμπντούλ Xαμίτ Χαν – Θα «τρυπήσει» εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας – Ειδήσεις – νέα
  • Τειρεσίας: Point system για νέα δάνεια και ρυθμίσεις – Ειδήσεις – νέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ant1fm.gr Copyright © 2022 • Theme by OpenSumo
  • Επικοινωνία
  • Χάρτης Ιστοσελίδας
  • Χρήσιμες Ιστοσελίδες