Skip to content
ant1fm.gr
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
Menu

Σάμος: Χωρίς σημάδια ζωής 2 μέλη πληρώματος – Σώος ο πιλότος – Ένας αγνοούμενος – Ειδήσεις – νέα

by Brayden MorganPosted on 13 Ιουλίου, 2022


Με αγωνία συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του τετραμελούς πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8, που επιχειρούσε στη Σάμο και κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής σώος βρέθηκε ο πιλότος, ενώ χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο ακόμη μέλη του πληρώματος. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άντρες είναι μάλλον νεκροί.

Το ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του. 

Στις έρευνες συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού.

Σάμος: Ενοπίστηκαν 3 από τα 4 μέλη του πληρώματος

Δείτε βίντεο απο τις έρευνες στην περιοχή:

 Ζωντανός ο πιλότος, συμμετέχει στις έρευνες

Έπειτα από τις πρώτες έρευνες στην περιοχή, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν τα δύο από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Ωστόσο, επίσημα το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος βρίσκεται στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί στις έρευνες για τους άλλους αγνοούμενους.

Εντοπίστηκαν δύο ακόμα άτομα

Στη συνέχεια λίγο μετά τις 19:30 εντοπίστηκε από πλωτό του Λιμενικού, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε τις αισθήσεις του και του έγινε ΚΑΡΠΑ από τα μέλη του πληρώματος.

Επίσης, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, εντοπίστηκε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi8, επίσης χωρίς τις αισθήσεις του. Το σκάφος του Λιμενικού οδήγησε στην ξηρά και το τρίτο άτομο.

Και οι δύο άντρες που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες του Λιμενικού δεν συνήλθαν και μεταφέρονται στο νοσοκομείο. 

Πλήρωμα τεσσάρων ατόμων

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο πετούσε με τετραμελές πλήρωμα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς -ένας Ρουμάνος και δύο Μολδαβοί- και έναν Έλληνα, που αποτελούσε τον σύνδεσμο με το Κέντρο Επιχειρήσεων. 

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55, ενώ τη στιγμή της πτώσης επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από





Source link

Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοήγηση άρθρων

Πώς φτάσαμε στο 1:1 για ευρώ και δολάριο – Τι σημαίνει για την Ευρώπη – Ειδήσεις – νέα
Εφιάλτης στον δρόμο με την ενέργεια – «Πολύ δύσκολος» χειμώνας στην Ευρώπη – Ειδήσεις – νέα

Related Post

  • Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Υπερπτήση UAV πάνω από την Κανδελιούσσα – Ειδήσεις – νέα
  • Smart Home: Το άνετο σπίτι του μέλλοντος που ρίχνει τον λογαριασμό του ρεύματος – Ειδήσεις – νέα
  • Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο Ιβάν που πάλευε με τα κύματα για 20 ώρες – Ειδήσεις – νέα
  • «Το μυστικό του Brokeback Mountain», «Εικονογραφημένες Ιστορίες» & ΒΗΜΑgazino εκτάκτως το Σάββατο με «Το Βήμα» – Ειδήσεις – νέα
  • Androulakis lashes out at PM, ND spokesman says Pasok leader should say why his phone was tapped – Ειδήσεις – νέα
  • Μάντζος για Ρωμανό: Κύριε Μητσοτάκη, θα παραμείνει στη θέση του; – Ειδήσεις – νέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ant1fm.gr Copyright © 2022 • Theme by OpenSumo
  • Επικοινωνία
  • Χάρτης Ιστοσελίδας
  • Χρήσιμες Ιστοσελίδες