Skip to content
ant1fm.gr
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
Menu

Σούπα με πεσκανδρίτσα και αυγολέμονο – Ειδήσεις – νέα

by Brayden MorganPosted on 19 Μαΐου, 2022


Προετοιμασία 35′, Μαγείρεμα 1 ώρα

Κρίστιαν Σμιτ: «Οι εθνικισμοί εμποδίζουν τη συναίνεση για το μέλλον»

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια

2 (περίπου 1½ κιλό) πεσκανδρίτσες με τα συκωτάκια τους (ζητούμε από τον ιχθυοπώλη να μας τα φιλετάρει αλλά να μας δώσει ξεχωριστά τα κεφάλια και τα κόκαλα)

1 κιλό άγρια χόρτα (καλά καθαρισμένα και πλυμένα)

100 ml ελαιόλαδο

1 φλ. του καφέ λευκό κρασί

80 γρ. ρύζι Καρολίνα

Χυμός από 2 λεμόνια

4 συκωτάκια από πεσκανδρίτσα (επιπλέον των 2 που έχουμε από τα ψάρια μας)

1 ματσάκι (1 φλ.) άνηθος, ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο    

3 αβγά που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες

Χυμός από 2 λεμόνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ    

Πλένουμε τα κρεμμύδια και κρατάμε χωριστά το πράσινο μέρος τους για τον ζωμό. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τα κεφάλια και κόκαλα της πεσκανδρίτσας μαζί με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών σε 2 λίτρα νερό, για περίπου 30 λεπτά. Τον σουρώνουμε με πολύ λεπτή σήτα για να μην έχει καθόλου κόκαλα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα χόρτα για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βουτάμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις γυαλίσουν, σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό και τα χόρτα. Αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τα φιλέτα πεσκανδρίτσας, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιών. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και τα συκωτάκια. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο.

Αβγολέμονο: Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Παίρνουμε με κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αβγών. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα (όχι με κουτάλα). Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Φρανσουά Εσμπούρ: «Η Γερμανία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των λαθών της»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από





Source link

Posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοήγηση άρθρων

Οι τρεις χάρτες που δόθηκαν στον πλανητάρχη – Ειδήσεις – νέα
Μαριούπολη: «Είναι οι ήρωες της εποχής μας» – Ειδήσεις – νέα

Related Post

  • Smart Home: Το άνετο σπίτι του μέλλοντος που ρίχνει τον λογαριασμό του ρεύματος – Ειδήσεις – νέα
  • Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο Ιβάν που πάλευε με τα κύματα για 20 ώρες – Ειδήσεις – νέα
  • «Το μυστικό του Brokeback Mountain», «Εικονογραφημένες Ιστορίες» & ΒΗΜΑgazino εκτάκτως το Σάββατο με «Το Βήμα» – Ειδήσεις – νέα
  • Androulakis lashes out at PM, ND spokesman says Pasok leader should say why his phone was tapped – Ειδήσεις – νέα
  • Μάντζος για Ρωμανό: Κύριε Μητσοτάκη, θα παραμείνει στη θέση του; – Ειδήσεις – νέα
  • Πατέρας βρήκε το γιο του κρεμασμένο στα Τρίκαλα – Ειδήσεις – νέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ant1fm.gr Copyright © 2022 • Theme by OpenSumo
  • Επικοινωνία
  • Χάρτης Ιστοσελίδας
  • Χρήσιμες Ιστοσελίδες